מסעדה-בר יוקרתית באווירת Members Only. המלצרים והמלצריות לבושים במדים חביבים אם כי משעשעים (תלבושת נער מעלית לגברים, וחדרניות בשחור לנשים), בר עשיר ורחב ידיים ממוקם באמצע המסעדה, המנורות רחבות ונמוכות (סטייל מנורות פוקר) ונראה שכל שחסר הוא עשן סיגרים קובניים, שולחן פול ואיזה ראש צבי מעל אח בוערת.
אנחנו הגענו לשם לבדוק את העסקית. עקב מיקומה הנחשק של הסושיאל קלאב על רוטשילד, היא מאכילה בשעות הצהריים את יושבי המשרדים המחויטים (אם כי לא רק). לכן היא חייבת לעמוד בטיימינג לחוץ של הפסקת צהרים ולתקתק את המנות במהירות, ואכן כך היה.
הראשונות הגיעו מיד כשהתיישבנו. הארוחה העסקית של סושיאל קלאב מורכבת ממספר פתיחים וסלסלת לחמים שמוגשים למרכז השולחן+מנה עיקרית, במחיר העיקרית.
הצלוחיות שהוגשו לשולחן כללו חציל בטחינה, כרובית ביוגורט, איולי חצילים, זיתים. הלחמניות ניחנו במרקם בריושי ורך מבפנים, עם קרום קשה ומתפצח.
הפתיחים היו נחמדים ובלט לחיוב האיולי האפרפר. הגברים בחבורה התרעמו על קמצנות מחושבת בכמות הלחמניות (אחת קטנה פר סועד), ולא הוצע לנו refill.
בעוד אנו מנשנשים, הגיעה המלצרית, סכו"ם חדש בידיה, וספק הודיעה – ספק שאלה אם אנחנו מוכנים לעיקריות. לאנצ' כאמור, הזמן קצר והמלאכה מרובה. הנהנו בהתלהבות ומיד הגיחו 3 המנות העיקריות.
הזמנו ניוקי שרימפס ועגבניות צלויות (68 ₪), מנה משובחת – הניוקי השתדכו מצוין לרוטב העדין, שהכיל שמן זית, עגבניות צלויות, זיתי קלמטה, עשבי בזיליקום ואורגנו, שום ופלפל אדום חריף, ובין לבין הגיחו שרימפס טעימים.
חזה עוף בגריל פרוס דק דק עם פתיתים מאיטליה (54 ₪) – חזה העוף אכן היה דק אך עובדה זו לא מנעה ממנו להיות רך ועסיסי מאוד. לעומתו, הפתיתים הגיעו כנראה מאיטליה בתוך סיר מרק ירקות כיוון שהיו מבושלים יתר על המידה כמו גם קוביות הירקות שבושלו איתם.
שיפוד פרגית עם ירקות מהגריל וצ'ימיצ'ורי (56 ₪) – בפירוט תיאור המנה לא צוין שהיא כוללת תוספת פירה, ולכן משהגיעה המנה והתגלה הפירה הסורר (והטעים, יש לציין) ביקש הסועד להחליף את הפירה לתוספת שאינה חלבית. הוצעו לו תפוחי אדמה או צ'יפס והוא בחר בפרוסות תפו"א בקליפתם, צלויות עם מלח גס. הצרה הייתה שהמנה לא נלקחה ממנו והוחלפה באחרת או נשמרה בחום כלשהו, אלא הושארה עבורו (יחד עם הפירה) וכעבור 10 דקות הגיעה התוספת החלופית, כשרוב הפרגית כבר חוסלה. חבל ולא לעניין, בעיקר מכיוון שלא מדובר בחוסר תשומת לבו של הסועד לקיומו של הפירה, אלא בפירוט לקוני של המנה וחוסר מקצועיות מצד המלצרית. לבד מזאת, המנה היתה טעימה מאוד. שיפוד הפרגית עם תלולית קטנה של צ'ימיצ'ורי מעליו היה טוב מאוד (אם כי כמות הבשר היתה קטנה במיוחד), הירקות הצלויים – אפונת שלג, פלפלים ובצל – היו פריכים, עם טעם מודגש של גריל ושתי התוספות היו טובות. בכל מקרה, תקרית התוספת ביאסה בעיקר אותי, אצל הסועד עצמו לא נרשמו כאבי לב בסוגיה זו 🙂
הערה נוספת לגבי השירות – לא הוצעו לנו מנות מהספיישלים של המסעדה והיה לנו מעט קשה לצוד את המלצרית שלנו ככל שהמסעדה התמלאה באנשים.
לקינוח זכינו בממתק קרמבו על חשבון הבית (בתפריט – 18 ₪) – מוס שוקולד במילוי פטל, בציפוי שוקולד מריר ופיסטוקים. לחובבי שוקולד, קינוח חביב.
לסיכום: המנות לא אחידות ברמתן, העיצוב והאווירה נעימים מאוד והשירות חובבני לפרקים. 3 בצלצלים.
אני חייבת לציין שהקרמבו נראה ממש מפתה!
כמה אתם כותבים!!!!
בקיצור:
רוסטיקו – לא רע בכלל.
סושיאל קלאב – נחמד.
כל השאר לא מכיר…